У США готують новий сюрприз Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У США готують новий сюрприз Україні

У США готують новий сюрприз Україні
Джерело:  online.ua

З США прийшли чудові новини - американська влада вирішила надати додаткову військову допомогу Україні. Зокрема, представники демократів Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США пропонують на 25 млн доларів збільшити військову допомогу, спрямовану на "зміцнення спроможності України ефективно захищатися від російської агресії". Сумарно допомогу ЗСУ на 2021 фінансовий рік, який починається вже в жовтні 2020 року, хочуть збільшити на 10% і довести до 275 млн доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Конгресу.

Додаткова військова допомога Україні, як вважають члени комітету, піде на оснащення і підготовку особового складу, летальне озброєння, запчастини, заміну, ремонт і підтримку американської техніки в боєздатному стані, на підтримку логістики, розвідки (як військового, так і національного її компонента), а також розвиток самозабезпечення. Як відомо, з цієї суми американські конгресмени пропонують 50 млн доларів виділити виключно на летальні озброєння.

Остаточне рішення по збільшенню військової допомоги Україні буде прийнято після того, як в Палаті представників узгодять оборонний бюджет Сполучених Штатів Америки.

Важливо відзначити, що кілька днів тому Конгрес США затвердив пакет військової допомоги для України на 2020 рік на загальну суму 250 млн доларів в рамках програми "Ініціатива допомоги для посилення безпеки України". Вона передбачає надання нашій країні, в тому числі, засобів контрбатарейної боротьби, транспортних засобів, медичного обладнання, здійснення підготовки підрозділів ЗСУ. Окремий акцент робиться на підтримці ВМС України, що дуже важливо в умовах агресивної поведінки РФ в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна отримала масштабну допомогу з США для боротьби з коронавірусом. Вже переведений мільйон доларів, який піде на закупівлю медичного обладнання та матеріалів. Ця допомога була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?