У США готують план на випадок захоплення України РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У США готують план на випадок захоплення України РФ

У США готують план на випадок захоплення України РФ
Джерело:  online.ua

У США вже розробляють план допомоги українським партизанам та бійцям підпілля у випадку захоплення території України Росією.

Джерело: The Washington Post

Загроза вторгнення Росії в Україну

У разі, якщо Росія окупує більшість території України, США планують надавати борцям за незалежність озброєння та іншу матеріально-технічну підтримку.

Допомога буде надаватись як військовим, так і партизанським загонам та угрупованням.

Ми готові розглянути ряд речей, які ми не розглядали в минулому, і результати будуть дуже значними для РФ, але я не вдаватимуся до подробиць, - повідомив один з представників Білого дому.

В адміністрації президента Джо Байдена вже створили спеціальну групу з представників ЦРУ, та інших відповідних відомств.

Представники групи наразі вивчають порядок організації повстанського антирадянського руху в Афганістані, Сирії, а також виступи проти військових США у Сирії та Іраку.

До групи були включені провідні юристи, які шукають змогу надання допомоги Україні в умовах російської окупації без порушення законодавства США та міжнародних норм.

Фото - Pixabay.com

У статті написано, що деяка кількість представників сил спеціальних операцій США консультували українців у складі групи з близько 150 військових радників, яка знаходиться в Україні.

Реакція на можливе вторгнення Росії в Україну

Команда очільника Кремля Володимира Путіна не втомлюється повторювати, що виступає проти розміщення сил НАТО в Україні та Грузії.

Офіційна Москва досі розраховує на конкретні рішення щодо гарантій безпеки, а також погрожує, що не допустить вступ України в Альянс.

Окрім того, офіційна Москва також оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо так званих "гарантій безпеки" в Європі. Зокрема, в одній із них команда Володимира Путіна вимагає відмовити Україні у можливості стати членом Альянсу.

Як уже згадувалося раніше, 17 грудня МЗС РФ оприлюднила проєкт договору про так звані "гарантії безпеки", які російський президент вимагає від Альянсу, і які Москва передала команді Байдена.

Що важливо розуміти, Росія пропонує членам блоку взяти на себе зобов’язання, що "виключають подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?