У США і ЄС раптово виступили проти нової резолюції ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

У США і ЄС раптово виступили проти нової резолюції ООН

У США і ЄС раптово виступили проти нової резолюції ООН
Джерело:  online.ua

США, Канада, Німеччина, Франція, Велика Британія, Україна виступили проти нової резолюції ООН по кібербезпеці. У цих країнах вважають, що нова резолюція ООН узаконить репресивні методи боротьби проти інакомислення і сприятиме запровадженню цензури в інтернеті, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Критики нової резолюції ООН впевнені, що документ являє загрозу свободі висловлювань в інтернеті. У представництві США при ООН, зокрема, заявили, що прийнята резолюція може "підірвати міжнародне співробітництво з метою боротьби проти кіберзлочинності за часів, коли необхідно зміцнення координації".

У міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch підкреслили, що авторами резолюції виступили країни, уряди яких вдаються до репресивних методів боротьби проти інакомислення. Там переконані, що даний документ дозволить країнам відключати інтернет і цензуру під легальним прикриттям, і при цьому створить можливість для криміналізації свободи слова.

Нагадаємо, резолюція Генеральної Асамблеї ООН по боротьбі з кіберзлочинністю була прийнята 28 грудня. За неї проголосували представники 79 країн, 60 виступили проти, ще 33 країни - утрималися. Авторами документа стали 47 країн, серед яких Росія, Білорусь, Казахстан, Азербайджан, Таджикистан, Вірменія і Китай. Він передбачає створення міжнародного комітету для розробки міжнародної конвенції з протидії використання інформаційно-комунікаційних технологій в злочинних цілях. Цей комітет повинен провести організаційну сесію в серпні 2020 року в Нью-Йорку для узгодження плану своєї роботи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО назвали головну загрозу національній безпеці України. За прогнозом Данилова, скоро найпотужнішим у світі стане кіберзброя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?