У США і Канаді вшанували пам'ять полеглих українських героїв
Категорія
Культура
Дата публікації

У США і Канаді вшанували пам'ять полеглих українських героїв

У США і Канаді вшанували пам'ять полеглих українських героїв
Джерело:  online.ua

У Краматорську та Слов'янську Донецької області пройшли духовно-патріотичні заходи "Ціна життя - Ціна свободи", на яких присутні вшанували пам'ять загиблих героїв битви під Крутами, героїв Небесної Сотні і полеглих на Донбасі українських військових.
Як повідомляє ONLINE.UA, в рамках заходів відбувся телеміст Краматорськ - Торонто (Канада) і сеанс аудіозв'язку Слов'янськ - Нью-Йорк (США). Полеглих українських героїв по обидва береги океану вшанували спільною молитвою "Вервиця Перемоги" перед іконою "Богородиця Єднання".
У Краматорську молитву очолив фронтовий капелан о. Микола Мединський (Залізняк) зі священиками о. Василем Іванюком і Ярославом Данківим (УГКЦ), а також о. Олександр Танчук (УПЦ КП) та пастор церкви Християн Віри Євангельської Володимир Зубенко.
У Слов'янську молитву очолив о. Микола Мединський.
Як в Краматорську, так і в Слов'янську, учасники зібрання провели паралелі між подіями під Крутами 1918 р., на Майдані 2014 р. і нинішніми подіями на східному фронті.
Учасники також ознайомилися з фронтовою фотовиставкою "Козацтво нинішнього часу" фоторепортера Іванни-Калини Костюк.
Захід пройшов за ініціативою фронтових капеланів "Шлях Єднання" та за підтримки благодійного фонду "МіР і Ко".







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?