У США лікарям погрожують за розголос нестачі медзасобів - Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

У США лікарям погрожують за розголос нестачі медзасобів - Bloomberg

У США лікарям погрожують за розголос нестачі медзасобів - Bloomberg
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах на тлі пандемії COVID-19 лікарів почали звільняти за розголос щодо нестачі медичних засобів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Агентство наводить приклад Міна Ліна — лікаря швидкої допомоги зі штату Вашингтон. Його звільнили минулої п'ятниці за інтерв'ю, надане після публікації у Facebook. Остання торкалася поганого захисного спорядження й тестування в умовах пандемії.

Також долю Ліна розділила медсестра з Чикаго. Вона наполягала на використанні маски з більшим рівнем захисту на чергуваннях.

Система охорони здоров'я Нью-Йоркського університету Лангоне виступила з попередженням — співробітники можуть втратити роботу за спілкування з медіа без спеціального дозволу.

"Лікарні надягають намордники на медсестер та інших медичних працівників у спробі зберегти свій імідж. Це обурливо",- цитує Bloomberg Рут Шуберт, прессекретарку Асоціації медсестер штату Вашингтон.

За її словами, пандемія коронавірусу спровокувала новий порядок у лікарнях стосовно надання інформації журналістам. Речниця пояснила, медики "повинні мати можливість розповісти громадськості, що насправді відбувається всередині установ, де вони доглядають за пацієнтами з COVID-19".

Цікаво, що законодавство забороняє робітникам медичних закладів розголошувати дані про пацієнтів. Утім, ця норма не стосується умов праці.

Станом на 1 квітня у Сполучених Штатах виявили понад 189 тисяч хворих. Країна стала найбільшим осередком COVID-19 у світі. Кількість смертей сягнула 4 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, гірські козли заповнили вулиці британського містечка Лландадно, яке спустіло під час карантину проти коронавірусу COVID-19. Одним з перших новину повідомив відеопродюсер Manchester Evening News Ендрю Стюарт. За його словами, тварини набралися сміливості, оскільки навіть автомобілі перестали їздити цим містом на півночі Уельсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?