У США напружилися через нову космічну зброю Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У США напружилися через нову космічну зброю Путіна

Міноборони США
У США напружилися через нову космічну зброю Путіна

Начальник Космічного командування ВПС США генерал Джон Хайт заявив, що Росія працює над розробкою різних засобів для знищення супутників в космосі, включаючи лазерну зброю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони США.
"Нам потрібно стримувати погану поведінку в космосі і ми повинні не допускати конфліктів в космічному просторі", - сказав Хайт.
За словами генерала, головними противниками є Китай і Росія, які створюють військові системи для виведення на навколоземну орбіту, а також засоби для їх застосування з землі.
Хайт також зазначив, що Росія розробила зброю для знищення супутників ще в 80-х роках, а зараз продовжує розробку подібних озброєнь, включаючи лазери для використання в космосі і "інші можливості, які становитимуть загрозу для наших супутників".
Читайте також: Трамп готує великий подарунок Путіну: резонансні подробиці
Глава Космічного командування ВПС США підкреслив, що застосування такої зброї може призвести до утворення великої кількості уламків на орбіті, які ускладнять доступ космічним апаратам.
"Не в настільки віддаленому майбутньому вони зможуть використовувати ці засоби, щоб загрожувати будь-кому апарату, який є в космосі. Ми повинні запобігти цьому, і кращий спосіб зупинити війну - це бути готовими до війни. Сполучені Штати мають намір зробити це. Ми зробимо так, що всі знатимуть про нашу готовність до війни", - зазначив Хайт.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп проведе телефонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним - вони призначені на 28 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?