У США настав шатдаун: з'явилася несподівана реакція Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

У США настав шатдаун: з'явилася несподівана реакція Трампа

У США настав шатдаун: з'явилася несподівана реакція Трампа
Джерело:  online.ua

З 22 грудня уряд США частково припинив роботу. Шатдаун настав через те, що напередодні Сенат Конгресу не зміг прийняти бюджет США на 2019 рік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АР.

Причиною введення шатдауну через неприйнятий бюджет США 2019 стала стіна Трампа, яку він хоче побудувати на кордоні з Мексикою. Президент США вимагає виділити 5 млрд доларів на фінансування стіни, але демократи категорично відкидають цю пропозицію, тому відмовляються приймати бюджет з цією статтею витрат.

Через ситуацію, що склалася, опівночі 22 грудня в США припинили роботу чверть урядових установ, включаючи Держдеп, Мін'юст, департаменти внутрішньої безпеки, транспорту та внутрішніх справ. Сенатори планують повернутися до обговорення проекту бюджету вже сьогодні.

Слід зазначити, що Трамп уже відреагував на шатдаун, що наступив в США. Він заявив, що його адміністрація готова навіть до довгострокового припинення роботи уряду.

"Відбудеться чи не станеться припинення (роботи уряду - ред.) - це повністю залежить від Демократичної партії. Можливо, що трапиться припинення. Я б сказав, що шанс цього дуже великий ... Ми повністю готові до дуже тривалого припинення роботи уряду", - підкреслив очільник Білого дому.

Нагадаємо, фінансовий рік 2019 почався в США ще з 1 жовтня, але бюджет до сих пір так і не прийнятий. Тому роботу уряду частково припиняють через відсутність коштів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що оборонний бюджет США був прийнятий і підписаний Трампом ще в серпні 2018 року. У ньому містяться антиросійські заходи, а також передбачена багатомільйонна допомога Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?