У США найпопулярнішу російську соцмережу визнали піратською
Категорія
Світ
Дата публікації

У США найпопулярнішу російську соцмережу визнали піратською

У США найпопулярнішу російську соцмережу визнали піратською
Джерело:  ТАРС

У США заявили, що популярна російська соціальна мережа VK ("ВКонтакте") сприяє поширенню матеріалів, що порушують авторські права.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
Перелік піратських сайтів був опублікований в середу, 21 грудня, апаратом представника США на торгових переговорах у ранзі члена кабінету (USTR). До чорного списку увійшли такі російські сайти, як VK, Rutracker.org і Rapidgator.org, а також книжковий сайт Libgen і сайт звукозаписів MP3VA.com, які, згідно з доповіддю, знаходяться на території Росії.
Читайте також: К іберполіція в Україні прикрила роботу найвідомішого піратського сайту
Соцмережа VK представлена ​​в доповіді як "один з найпопулярніших в світі сайтів і надзвичайно популярна соцмережа в Росії і сусідніх країнах", а також зазначається, що вона сприяє поширенню матеріалів, що порушують авторські права.
При цьому помічник керівника USTR Пробир Мехта визнав, що "відбуваються помітні поліпшення", зокрема він зазначив, що "ВКонтакте" уклала ліцензійні угоди з великими компаніями звукозапису і вжила заходів, щоб обмежити можливості чужих додатків із завантаження захищеного контенту.
Як повідомляв ONLINE.UA, найбільший український торрент-трекер Torrents.Net.UA закрився на невизначений час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?