У США оприлюднили гучний лист президенту від терористів
Категорія
Світ
Дата публікації

У США оприлюднили гучний лист президенту від терористів

У США оприлюднили гучний лист президенту від терористів
Джерело:  online.ua

У мережі з'явився лист ймовірного натхненника терактів 11 вересня 2001 року, написаний в 2015 році чинному на той момент президенту США Бараку Обамі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американську газету Miami Herald.
Читайте також: Річниця 11 вересня: світ згадує про страшний теракт
"Це не ми почали війну проти вас 9/11, це ви і ваші диктатори [почали війну] на нашій землі", - написав ув'язнений у Гуантанамо 51-річний Халід Шейх Мохаммед, який виправдовує теракти 11 вересня агресією США в Іраку, Ірані, В'єтнамі та Хіросимі.
"Я буду радий пробути в своїй одиночній камері, щоб поклонятися Аллаху залишок життя і покаятися перед Ним за всі мої гріхи і провини", - підкреслив він і відзначив свою радість від вироку до смертної кари, яка допоможе йому "зустріти своїх кращих друзів, які були несправедливо вбиті, в тому числі Усаму бен Ладена".
Видання відзначає, що військовий суддя розпорядився оприлюднити лист лише після відходу Обами з поста президента, тому він не був опублікований раніше. Як відомо, в результаті нападів на об'єкти в США 11 вересня 2011 року загинуло 2977 осіб, ще 24 зникли безвісти.
Як повідомляв ONLINE.UA, Аль-Каїда опублікувала матеріал, в якому вперше розповіла про те, чому її лідер Усама бен Ладен вирішив організувати теракти 11 вересня 2001 року в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?