У США оприлюднили підсумки нового дослідження вакцини AstraZeneca
Категорія
Технології
Дата публікації

У США оприлюднили підсумки нового дослідження вакцини AstraZeneca

У США оприлюднили підсумки нового дослідження вакцини AstraZeneca
Джерело:  online.ua

У деяких країнах світу використання антикоронавірусної вакцини від розробника AstraZeneca та Оксфордського університету досі, станом на другу половину березня, викликає питання. Утім, останні клінічні випробування у Сполучених Штатах продемонстрували надзвичайну ефективність препарату у важких випадках COVID-19 та значну в інших ситуаціях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво компанії.

За оприлюдненими даними, ефективність боротьби вакцини проти коронавірусу з симптомами оцінили у 79% за підсумками дослідження.

“Третя фаза дослідження, проведеного компанією AstraZeneca в США, продемонструвала статистично значущу ефективність вакцини - 79% - при профілактиці симптоматичного COVID-19 і 100% ефективність при профілактиці важкого захворювання і госпіталізації”, - говориться у поясненні.

Учасниками дослідження стали 32 449 осіб, препарат показав однакову ефективність серед різних вікових категорій. Учасники віком від 65 років отримали ефективний опір інфекції понад 80%.

“Ці результати доповнюють обсяг доказів, що збільшується, щодо гарної перебігу цієї вакцини та її високої ефективності проти коронавірусу COVID-19 будь-якого ступеню важкості чи в усіх вікових групах. Ми впевнені, що вакцина гратиме важливу роль у захисті мільйонів людей по всьому світу від смертельного вірусу”, - цитує пресслужба Мене Пангалоса, виконавчого віцепрезидента компанії.

Нагадаємо, з початком масової вакцинації у різних країнах звернули увагу на випадки виникнення тромбів у людей, які до того отримували вакцину AstraZeneca. Крани Скандинавії та Фінляндії, наприклад, поки що не відновили щеплення цим препаратом після короткочасної “паузи” в Євросоюзі, хоча інші держави це зробили.

Як повідомляв ONLINE.UA, після чуток про намір Євросоюзу закупити російську вакцину Супутник V, єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, який очолює групу виконавчої влади ЄС з питань вакцинації, вирішив озвучити чітку позицію Брюсселя з цього питання. Він заявив, що ЄС абсолютна не потрібна російська вакцина. На заяву Бретона вже різко відреагували розробники Sputnik V.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?