У США похизувалися новою унікальною зброєю
Категорія
Світ
Дата публікації

У США похизувалися новою унікальною зброєю

У США похизувалися новою унікальною зброєю
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати взяли на озброєння нову бомбу, яка передбачається для повітряних військових сил країни. Йдеться про розробку бомби GBU-53/B StormBreaker. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оголошення компанії Raytheon.

Передбачається, що користуватися цією зброєю будуть військові пілоти літаків F-15E Strike Eagle. У майбутньому на озброєння бомбу візьмуть також пілоти F/A-18E/F Super Hornet та новітнього F-35 Joint Strike Fighter.

StormBreaker важить до 93 кілограмів, нею можна керувати. У бомби є крила, що забезпечують її переліт на відстані до 64 кілометрів.

Розробники запевняють, що ексклюзивна зброя здатна уразити ціль, що переміщується — навіть попри погану видимість, погану погоду, наявність диму чи пилу, у повній темряві.

Ефективність бомби забезпечує інфрачервоний сенсор, радар, полуактивний лазер, GPS і внутрішня система навігації.

"StormBreaker надає безпрецедентні можливості для пілотів у полі. Зброя дає повітряним силам надзвичайну перевагу — можливість уражати морські чи наземні рухливі цілі на відстані у несприятливу погоду", - цитує пресслужба віцепрезидента компанії-розробника Пола Ферраро.

Як повідомляв ONLINE.UA, технологи Південної Кореї почали роботу над створенням нових безпілотних апаратів, які можуть отримати стрілкове озброєння. Передбачається, що такі дрони можуть у майбутньому хоча б частково замінити солдатів-людей.

Згідно з оприлюдненими подробицями, упродовж наступних 10 років країна інвестує 2,3 мільярда доларів США у розробку нових дронів. Деякі з різновидів новітніх апаратів зможуть користуватися штурмовими гвинтівками, кулеметами й гранатометами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?