У США показали відео інциденту з російським есмінцем у Філіппінському морі
Категорія
Світ
Дата публікації

У США показали відео інциденту з російським есмінцем у Філіппінському морі

У США показали відео інциденту з російським есмінцем у Філіппінському морі

Представники Військово-морського флоту США опублікували відео небезпечного маневру російського есмінця «I DD 572» класу «Удалой», який ледь не призвів до зіткнення з американським крейсером USS Chancellorsville у Філіппінському морі. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду », у ВМФ США вважають, що це була спланована провокація.

У двох відеороликах, опублікованих на Youtube-каналі US Navy, можна побачити, як російський есмінець пройшов біля борту американського крейсера на відстані від 15 до 30 метрів. Сполучені Штати засудили інцидент як «небезпечний і непрофесійний».

«Під час операції в Філіппінському морі російський корабель «I DD 572» здійснив небезпечний маневр поблизу USS Chancellorsville», – заявив командувач 7-м флотом США адмірал Клейтон Досс.

Як повідомили у Пентагоні, американський ракетний крейсер вжив спеціальні заходи, щоб уникнути зіткнення з російським есмінцем. Зокрема, представники 7-го флоту США уточнили, що російський корабель «маневрував ззаду і праворуч від Chancellorsville, прискорювався і наближався до небезпечної відстані».

Нагадаємо, що минула доба, 7 червня, стала на Донбасі рекордною за кількістю обстрілів з боку бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?