У США помер легендарний рок-музикант
Категорія
Культура
Дата публікації

У США помер легендарний рок-музикант

У США помер легендарний рок-музикант
Джерело:  Fox News

В окрузі Сент-Чарльз (штат Міссурі, США) у віці 90 років помер легендарний музикант Чак Беррі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал Fox News, що цитує поліцейських.


18 березня Беррі знепритомнів у власному будинку. Близькі викликали лікарів швидкої, які безуспішно намагалися реанімувати його, після чого о 20:26 за київським часом зафіксували смерть музиканта.


Читайте також: Помер музикант легендарної британської рок-групи


Відзначимо, що Чак Беррі народився 18 жовтня 1926 року, і ще в шкільному віці потрапив до в'язниці за пограбування магазинів, звідки був випущений достроково за успіхи в художній самодіяльності, - він зібрав квартет, що, на думку керівництва, позитивно впливав на ув'язнених.


Після звільнення з в'язниці Беррі обзавівся сім'єю і почав грати в клубах Сент-Луїса, щоб прогодувати її. У травні 1955 року власник блюзового лейблу "Chess Records" зацікавився музикантом, після чого вже 21 травня 1955 був записаний перший сингл "Maybellene", який був розпроданий тиражем в понад мільйон примірників і очолив американський хіт-парад в категорії ритм-енд-блюзу.


У 1984 році Чак Беррі отримав "Греммі" за особливий внесок в музику і розвиток індустрії звукозапису, а 2004 році - п'яте місце в рейтингу "50 найвидатніших виконавців всіх часів" за версією журналу Rolling Stone


У свій останній день народження, 18 жовтня 2016 року, Чак Беррі заявляв про запис нового альбому Chuck, який повинен був вийти в 2017 році.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Ірландії помер легендарний рок-гітарист Генрі Маккалоу, який був учасником груп Wings під керівництвом Пола Маккартні і The Grease Band Джо Кокера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?