У США помер видатний радянський і російський поет
Категорія
Світ
Дата публікації

У США помер видатний радянський і російський поет

У США помер видатний радянський і російський поет
Джерело:  ТАРС

Знаменитий радянський і російський поет  Євген Євтушенко, який раніше був у важкому стані госпіталізований, помер у віці 84 років в США.


Про це заявив друг поета Михайло Моргуліс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


"П'ять хвилин тому Євген Олександрович відійшов у вічність. Мені подзвонив його син - Женя і повідомив цю сумну звістку", - розповів Моргуліс і зазначив, що Євтушенко до останніх хвилин життя був у свідомості.


Читайте також: Помер відомий радянський і американський вчений


Стало відомо, що поет був госпіталізований ще 12 березня в місті Талса (штат Оклахома), проте в ЗМІ дана інформація з'явилася лише 31 березня. Весь час госпіталізації з ним знаходилася його дружина, в кінці прибули попрощатися і два його сина, - Євген і Дмитро.


Генпродюсер фестивалю, який повинен був пройти в Москві до 85-ого ювілею Євтушенко, Сергій Вінніков розповів, що 29 березня він говорив з поетом, і в ході бесіди той висловив свої побажання щодо місця поховання.


"Сергій, я перебуваю в дуже важкому стані в клініці, лікарі прогнозують мій швидкий відхід, - процитував Вінніков слова Євтушенко. - Я прошу передати моє прохання про вирішення питання про моє поховання в Росії в Передєлкіно недалеко від могили Пастернака".


Як повідомляв ONLINE.UA,  восени 2016 року Євген Євтушенко заявив, що не збирається приїжджати в Україну, тому що впевнений, що його виступ бойкотуватимуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?