У США приготували принизливий для Путіна "сюрприз"
Категорія
Світ
Дата публікації

У США приготували принизливий для Путіна "сюрприз"

У США приготували принизливий для Путіна "сюрприз"
Джерело:  online.ua

Палата представників США прийняла законопроект, який передбачає створення спеціальної міжвідомчої групи по "виявлення таємного впливу" Росії, крім того, російським дипломатам на території США обмежать можливість пересування.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.


Відзначається, що на підтримку даного законопроекту висловилися 390 конгресменів, проти були 30 конгресменів.

У тексті документа наголошується, що міжвідомча група буде створена для "протидії активних кроків Росії щодо забезпечення таємного впливу на народи і уряди".


У законопроекті нижньої палати конгресу США, зокрема, йдеться про протидію поширенню завідомо неправдивої інформації, а також корупції, терористичним актам, порушень прав людини і вбивств, які відбуваються російськими агентами спецслужб і політичними елітами.


Автори законопроекту передбачають, що в дану міжвідомчу групу увійдуть представники Державного департаменту США, Федерального бюро розвідки США, профільних міністерств і управління директора національної розвідки.


Читайте також:  Володя, проси більше санкцій: в мережі висміяли Путіна, готового миритися з США


Крім того, як повідомляє "РИА Новости", Палата представників конгресу США прийняла законопроект, який буде обмежувати переміщення російських дипломатів в країні.


Законопроект має на увазі, що акредитовані співробітники диппредставництв Росії в США не зможуть виїжджати далі, ніж на 40 км від своїх робочих місць протягом календарного кварталу.


Відзначається, що виключення стосуватимуться лише тих випадків, коли Федеральне бюро розслідувань (ФБР) до кінця попереднього календарного кварталу проінформують про те, що за цей час не було допущено жодних порушень даного режиму.


У той же час конгрес США планує збільшити допомогу на політику безпеки України до 350 млн. доларів в 2017 році, про що інформує Посольство України в США.


Ця сума внесена в проект закону про "Бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони". В аналогічному документі на 2016 рік Україні виділялося 300 млн. доларів.


"Перелік видів допомоги розширено за рахунок включення в нього надання коштів і технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги в підготовці штабних офіцерів і вищого військового командування ЗСУ", - сказано в повідомленні.


Законопроект повинен бути проголосований Сенатом і Палатою представників в найближчі дні.


Як повідомляє ONLINE.UA,  сенатор Джим Інхоф з Оклахоми вважає, що переможець президентських виборів в США Дональд Трамп погодиться надати Україні летальну зброю.


Раніше повідомлялося, що  Україна обговорює з країнами НАТО питанні спільного патрулювання Чорного моря в зв'язку з поведінкою Росії під керівництвом її президента Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?