У США прийнятий найважливіший закон, що розв'язує руки для санкцій
Категорія
Світ
Дата публікації

У США прийнятий найважливіший закон, що розв'язує руки для санкцій

У США прийнятий найважливіший закон, що розв'язує руки для санкцій
Джерело:  online.ua

У США набирає чинності "Глобальний акт про права людини імені Магнітського" в рамках законопроекту про оборонну політику і бюджет США на 2017 рік, який підписав чинний американський лідер Барак Обама.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на« Інтерфакс-Україна ».


"Глобальний акт про права людини імені Магнітського" передбачає можливість введення санкцій США відносно громадян будь-якої країни, в тому числі офіційних осіб, за грубі порушення прав людини і корупцію.


Акт передбачає, що рішення про введення санкцій приймає глава США.


Санкції можуть включати заборону на в'їзд в США і заморожування активів.


Читайте також:  Обама підписав військовий бюджет США з допомогою для України


В ході розгляду проекту закону в конгресі США обговорювалася пропозиція перейменувати акт в "Глобальний акт про права людини", виключивши з назви ім'я Сергія Магнітського.


Пропозиція розглядалася в зв'язку з тим, що акт не має ніякого відношення безпосередньо до Росії і загиблого в СІЗО в Москві юриста Магнітського.


Як повідомляв ONLINE.UA,  російський опозиціонер Борис Нємцов посмертно став лауреатом премії імені Сергія Магнітського за видатний внесок в розвиток демократії і захист прав людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?