У США прийнято нове рішення, яке роздратує Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У США прийнято нове рішення, яке роздратує Путіна

У США прийнято нове рішення, яке роздратує Путіна
Джерело:  РБК Україна

Палата представників Конгресу США заборонила Пентагону використати кошти зі свого бюджету для укладення угод з російською компанією "Рособоронекспорт".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
Повідомляється, що 8 березня законопроект про військові асигнування на 2017 фінансовий рік підтримав 371 конгресмен, 48 висловилися проти. Згідно з новим законом, міністру оборони США або будь-якій іншій посадовій особі Пентагону забороняється "укладати контракти, меморандуми про порозуміння або корпоративні угоди, а також давати гранти, надавати кредити або кредитні гарантії "Рособоронекспорту" і його дочірнім структурам.
Читайте також: Крем лівська пропаганда різко "розлюбила" Трампа: західні ЗМІ пояснили логіку Путіна
Відзначається, що глава Міноборони США може спробувати скасувати цю норму, якщо після консультацій з держсекретарем і директором національної розвідки вирішить, що співпраця з компанією вкрай важлива для безпеки країни.
Однак для цього йому необхідно буде спочатку переконати комітети обох палат Конгресу США у справах збройних сил в тому, що "Рособоронекспорт" припинив поставки летальної військової техніки уряду Сирії, збройні сили РФ покинули Крим, а агенти Кремля в Україні припинили докладати зусиль до дестабілізації ситуації на Донбасі.
Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент Дональд Трамп висунув кандидатуру колишнього губернатора штату Юта Джона Хантсмана на посаду посла США в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?