У США призначили топ-дипломата, відповідального за Україну та Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

У США призначили топ-дипломата, відповідального за Україну та Росію

У США призначили топ-дипломата, відповідального за Україну та Росію
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати визначилися з кандидатурою помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії замість Весса Мітчелла, який нещодавно пішов у відставку, передає ONLINE.UA з посиланням на Ekathimerini.

Зазначається,що Мітчелла замінить кар'єрний дипломат Філіп Рікер. Він обіймав посаду цивільного заступника головнокомандувача Об'єднаних сил США в Європі і радника з політичних питань. Наразі офіційного представлення Рікера ще не було, але ЗМІ пишуть, що він почне працювати з 18 березня.

Сам Рікер 4 березня перебував з візитом на Балканах і згадав про своє призначення, зазначивши, що "початок моєї роботи на цій посаді – це нагода просунутися у переговорах із Косовом".

Роберт Палладіно підтвердив інформацію про призначення Рікера.

"Пізніше цього місяця ми будемо раді знову вітати у Вашингтоні посла Філіпа Рікера. З 18 березня він стане заступником держсекретаря у справах Європи і Євразії", – сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що верховний головнокомандувач об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті застеріг перед зростаючою російською загрозою і закликав до розміщення більшої кількості військових і кораблів для стримування РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?