У США пропонують ввести війська в Україну за умови використання Путіним ядерної зброї
Категорія
Світ
Дата публікації

У США пропонують ввести війська в Україну за умови використання Путіним ядерної зброї

У США пропонують ввести війська в Україну за умови використання Путіним ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Американський конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер анонсував внесення спільної резолюції у Конгрес, яка дозволить використовувати Збройні сили США для захисту територіальної цілісності України, якщо РФ застосує зброю масового ураження.

Джерело: Адам Кінзінгер

У Конгресі пропонують узгодити дії при застосуванні зброї масового знищення

Я представляю цей AUMF (Резолюцію із дозволом на застосування Збройних сил – ред.) як чітку червону лінію, щоби адміністрація могла вжити відповідних заходів у разі застосування РФ хімічної, біологічної та/або ядерної зброї. Ми маємо стояти на захисті людства, а також повинні бути разом із нашими союзниками, - сказав посадовець.

Кінзінгер нагадав, що президент США Джо Байден неодноразово наголошував на необхідності зупинити Путіна. У цьому зв’язку він підкреслив, що такі заяви є важливими, однак важливо також робити практичні кроки.

Отже, головнокомандувач найбільших військових у світі повинен мати повноваження та засоби для здійснення необхідних дій, - підкреслив конгресмен.

США мають практику ухвалення резолюцій AUMF щодо застосування американських Збройних сил за кордоном, у тому числі, після масштабних терактів 11 вересня 2001 року, а також у війні проти Іраку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?