У США провалилися випробування ліків проти коронавірусу, які підтримав Трамп
Категорія
Світ
Дата публікації

У США провалилися випробування ліків проти коронавірусу, які підтримав Трамп

У США провалилися випробування ліків проти коронавірусу, які підтримав Трамп
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах підбили підсумки досліджень дієвості гідроксихлорохіну у лікуванні коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Associated Press, яке цитує наукову роботу.

За даними американських вчених, антималярійний препарат, який нещодавно підтримував навіть президент Дональд Трамп, не показав ефективності. Вони вивчили 368 медкарток пацієнтів з COVID-19, яких госпіталізували до 11 квітня.

Серед смертельних випадків:

  • 11% отримали звичайну допомогу;

  • 28% отримали гідроксихлорохін водночас зі звичайною допомогою;

  • 22% отримали гідроксихлорохін та інший препарат — азитроміцин.

Відзначається невелика різниця між показниками останньої групи та групи, яка отримала звичайне лікування, тож не можна виключити інші фактори впливу на смертність.

Науковці не ставили мету дослідити побічні ефекти препарату, однак додали - гідроксихлорохін міг пошкодити різні органи.

У міністерстві охорони здоров'я США наразі оновили рекомендації з лікування COVID-19. Посадовці пояснили, що немає значних клінічних доказів для використання чи заборони на використання хлорохіну та гідроксихлорохіну. Водночас останній препарат не можна прописувати разом з азитроміцином.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ООН прогнозують, що за гіршим сценарієм епідемія коронавірусу COVID-19 може спричинити масовий голод. Таку катастрофу експерт організації порівняв з біблійним лихом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?