У США розповіли, чого чекати Україні від їх нового президента
Категорія
Політика
Дата публікації

У США розповіли, чого чекати Україні від їх нового президента

У США розповіли, чого чекати Україні від їх нового президента
Джерело:  news.liga.net

Політика  президента США, який вступить на посаду в 2017 році, не передбачає великої уваги до України.


Про це заявив колишній посол США в Києві Стівен Пайфер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ЛИГА.net.


На думку Пайфера, президентська кампанія наступного глави Білого дому буде зосереджена на внутрішніх проблемах.


"Деяка увага може бути приділена Росії, але я думаю, що вона буде відносно невеликою. Деяка увага буде приділена Україні, але й вона буде відносно невеликою", - розповів екс-посол США.


"З моєї точки зору, якщо ви подивитеся на кандидатів, за винятком одного, то я думаю, з приводу України і Росії вони матимуть спільну думку. В першу чергу, тому, що підтримка України в Сполучених Штатах будується на двопартійному консенсусі і популярна як серед демократів, так і республіканців", - додав Стівен Пайфер.


Також він додав, що не може передбачити лише позицію одного з кандидатів в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа щодо України.


"Його зовнішня політика просто непередбачувана. Я поняття не маю, що він буде робити, якщо буде обраний. Однак, моє припущення - він не буде обраний", - заявив екс-посол США в Києві.


Крім іншого, Стівен Пайфер зазначив, що від того, якою буде Україна, коли новий президент США вступить на посаду в 2017 році, і залежить політика США щодо українців.


"Якщо це Україна, яка загрузла в політичній кризі, може бути, він або вона просто прийме рішення залишити вашу країну на піклування європейцям", - розповів він.


"Але якщо Україна насправді буде робити потрібні речі, якщо тут рішуче керівництво проводитиме реформи і боротися з корупцією, якщо Україна буде потенційної історією успіху, то я думаю, що Білому Дому буде цікаво працювати з такою країною", - резюмував Пайфер.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  фаворитами президентських перегонів в США стали демократ Хілларі Клінтон і республіканець Дональд Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?