У США розповіли, скільки витратили на захист союзників від Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розповіли, скільки витратили на захист союзників від Росії

У США розповіли, скільки витратили на захист союзників від Росії

Глава Державного департаменту США Джон Керрі заявив, що американська влада витратила близько $3,4 млрд на захист своїх союзників в Північній і Центральній Європі у відповідь на провокації Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
"Ми підтримуємо демократичну Україну і, відповідаючи на російську провокацію, надавали допомогу нашим союзникам в Північній і Центральній Європі", - сказав Керрі, додавши, що сума в $3,4 млрд була необхідна, щоб країни могли гарантувати свою безпеку і вибудувати оборону.
Читайте також: В США зробили дуже різку заяву на адресу Путіна: з'явилося відео
Під час свого останнього послання президенту США Бараку Обамі глава Держдепу заявив, що «перезавантаження» відносин Москви і Вашингтона в 2009-2013 роках дало «відчутні переваги» в контролі над ядерним озброєнням, а також в «організації маршруту поставок постачання» для американських солдатів в Афганістані. За словами Керрі, США і Росія «зберегли здатність працювати разом» в загальних інтересах «в окремих областях». Як приклад він навів переговори з координації дій в Арктиці і зі скорочення ядерної програми Ірану.
У той же час Керрі наголосив, що «викликом для двосторонніх відносин» США і Росії є «військова інтервенція (РФ) в Сирії» та «безпрецедентні російські кібератаки».
«У світлі російської агресії в Україні ми повинні очолити міжнародне співтовариство для підтримки українського народу і застосувати санкції проти Росії за її незаконні дії», - додав Керрі.
Як повідомляв ONLINE.UA, новообраний президент США Дональд Трамп висунув на пост директора національної розвідки колишнього сенатора від штату Індіана Деніела Коутса, який відомий своїми антиросійськими поглядами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?