У США розслідують хабарництво в Білому домі. Причиною стало президентське помилування
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розслідують хабарництво в Білому домі. Причиною стало президентське помилування

У США розслідують хабарництво в Білому домі. Причиною стало президентське помилування
Джерело:  online.ua

У Міністерстві юстиції Сполучених Штатах розпочали розслідування щодо потенційного хабарництва у Білому домі. Йдеться перш за все про незаконну винагороду за виконане президентське помилування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на британське видання The Guardian.

Журналісти зауважили, у документі, який вони цитують, немає імені поки що чинного президента Дональда Трампа. Офіційно у міністерстві відповіли, що жоден американський посадовець не став "об'єктом чи метою" розслідування.

Згідно з даними американського уряду, йдеться про ймовірне втілення схеми, за якою одна сторона робить "суттєвий політичний внесок", а інша організовує президентське помилування чи відтерміновує вирок.

Британське медіа уточнило, що розслідування почалося буквально на тлі оголошення Дональда Трампа про помилування кількох осіб до завершення своїх президентських повноважень у січні 2021 року.

Сам американський президент передбачувано виступив із критикою таких повідомлень.

"Розслідування помилування — це фейкові новини!" - оголосив він у Twitter.

Що цікаво, саме Трамп в останні кілька років став джерелом звинувачень у корупції навколо себе. Він називав корупціонерами представників Демократичної партії, особисто Джо Байдена, навіть Україну він назвав третю з найбільш корумпованих держав світу (не пославшись на жодні джерела).

Водночас опоненти Трампа називали Білий дім його каденції найбільш корумпованою адміністрацією президента за історію США.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп неочікувано для всіх вперше погодився залишити Білий дім, однак назвав єдину умову за якої готовий це зробити. Президент США наголосив, що передасть владу своєму супернику, якщо Колегія виборників проголосує за його опонента від демократів на виборах Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?