У США суд зупинив страту за лічені години до виконання вироку
Категорія
Світ
Дата публікації

У США суд зупинив страту за лічені години до виконання вироку

У США суд зупинив страту за лічені години до виконання вироку
Джерело:  ua.euronews.com

У США за лічені години до виконання смертного вироку Верховний суд штату Арканзас призупинив страту двох засуджених за вбивство, які відсиділи за гратами понад 20 років.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Euronews.

Як пише видання, Дон Девіс і Брюс Вард повинні були отримати смертельну ін'єкцію в ніч на понеділок, але адвокат подав клопотання про перевірку їх психічного стану.

Читайте також: В Саудівській Аравії вперше стратили члена королівської сім'ї

Видання також повідомляє, що в загальному на квітень в Арканзасі були заплановані рекордні 8 страт протягом 11 днів.

"Смертельні вироки в штаті не виконували протягом минулих 12 років. Однак зараз губернатор Арканзасу розпорядився поквапитися через закінчення терміну придатності розчинів для смертельних ін'єкцій", - пише Euronews.

Раніше компанії-виробники таких речовин заборонили використовувати свій продукт для виконання страт і відмовилися продавати розчини американським пенітенціарних органам.

Як повідомляв ONLINE.UA, за даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, число страт в світі за минулий рік знизилося на 37% в порівнянні за 2015 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?