У США відреагували на вторгнення вертольотів Білорусі у повітряний простір Польщі
Категорія
Світ
Дата публікації

У США відреагували на вторгнення вертольотів Білорусі у повітряний простір Польщі

У США відреагували на вторгнення вертольотів Білорусі у повітряний простір Польщі
Джерело:  online.ua

За словами речника Пентагону Патріка Райдера, США віддані захисту країн НАТО і уважно слідкують за ситуацією на польско-білоруському кордоні після інциденту із порушенням вертольотами Білорусі повітряного простору Польщі. 

Джерело: брифінг речника Пентагону

США засуджують Білорусь за порушення повітряного простору Польщі 

Ми і надалі дуже серйозно ставитимемося до безпеки НАТО і продовжуватимемо працювати разом з нашими союзниками по НАТО над тим, щоб кожен квадратний сантиметр НАТО залишався в безпеці, - зазначив Райдер.

Речник Пентагону відмовився більш детально коментувати цей інцидент, зазначивши, шо позиції сил НАТО не змінились.

Що відомо про позицію Білорусі 

В Міноборони Білорусі заперечують порушення повітряного простору Польщі військовими вертольотами і звинувачують Варшаву у навмисному нагнітанні ситуації із метою збільшити військову присутніть на кордоні.

Однак за інформацією незалежних розслідувачів, білоруські вертольоти залетіли на глибину до 3 км від білорусько-польского кордону і пролетіли практично над населеним пунктом Біловежі.

Як показують дані OSINT-дослідників, проліт гелікоптерів Мі-24 та Мі-8 був сфотографований практично над селом Біловежі, яке розташоване приблизно за 3 км від кордону.

Розслідувачам вдалося точно встановити точку зйомки та приблизний маршрут прольоту гелікоптерів, які після "демонстративного", як вважають експерти, прольоту над Біловежами розвернулися і пішли на південь.

 Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?