У США вираховують, чи виживе Путін в ядерній війні
Категорія
Світ
Дата публікації

У США вираховують, чи виживе Путін в ядерній війні

У США вираховують, чи виживе Путін в ядерній війні
Джерело:  Bloomberg

Американська розвідка і Стратегічне командування Пентагону розраховують можливий негативний вплив на керівництво і економіку Росії і Китаю на випадок ядерного удару по певних цілях в цих країнах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg, яке посилається на джерела у Вашингтоні.
Зокрема, в звіті повинні бути координати розташування і опис наземних і укріплених підземних об'єктів, які забезпечують безпеку керівництва Росії і Китаю, а також дислокація їх оперативних штабів на випадок війни.
Цю доповідь запросили в Конгресі США представники обох основних партій країни, причому аналіз наслідків ядерного удару по Росії і Китаю був направлений в "мозкові центри" Пентагону і розвідки ще за Барака Обами.
Читайте також: Трамп своїми словами наблизив страшний для всього світу момент
Військових і експертів просили визначити "виживання" керівництва обох держав, а також можливість збереження ним управлінських функцій і необхідного для протидії контролю над ситуацією.
При цьому в іншій частині рапорту, який потрапить на стіл також і президента США Дональда Трампа, експерти повинні будуть розповісти про ту ж сферу, тільки на американській стороні: чи готові на випадок ядерної війни укриття для керівництва і яка схема дій на випадок подібного розвитку подій.
"Росія і Китай доклали значних зусиль і вклали значні ресурси в те, щоб зрозуміти, як ми можемо діяти, включаючи знання про те, як перешкодити комунікації керівництва. Нам не варто ігнорувати прогалини в розумінні можливостей противника", - заявили ініціатори запиту Конгресу в Пентагон.
Читайте також: У Пу тіна зробили гучну заяву про ядерну зброю і ракети, націлені на Європу
За словами авторів звернення, Вашингтону слід зберегти давню стратегію США, яка передбачає: лідери потенційно ворожих держав розуміють безвиграшну ситуацію, а тому ядерну війну не починають.
"Програма стримування передбачає, що ракети стратегічної оборони США повинні зуміти проникнути в укріплені бункери противника в горах з будь-якого кута атаки", - відзначили в Пентагоні.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі назвали зброю, на яку Росія розраховує в разі війни з країнами НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?