У США виявили мікроб, який пожирає мозок людини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США виявили мікроб, який пожирає мозок людини

У США виявили мікроб, який пожирає мозок людини
Джерело:  online.ua

2 тижні тому у місті Лейк-Джексон, що у штаті Техас, до лікарні потрапив 6-річний хлопчик. За словами американських медиків, у нього виявили смертельний мікроб під назвою Naegleria fowleri, який пожирає мозок. Лікарі офіційно повідомили, що дитину врятувати не вдалося. Згідно з останніми даними, експерти розслідували два варіанти зараження – розбризкувач води або водопровід у будинку. У висновку Naegleria fowleri знайшли у воді з розбризкувача. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Ввечері 25 вересня воду заборонили використовувати для будь-яких цілей у 8 містах: Лейк-Джексон, Фріпорт, Енглтон, Бразорія, Річвуд, Ойстер-Крік, Клуют та Розенберг. Там дозволили використовувати воду лише для змиву в туалеті. Наступного дня у майже всіх цих містах скасували заборону. Окрім Лейк-Джексона – там досі проводять дезінфекцію", - йдеться в повідомленні.

Не можна не звернути увагу на те, що у місті оголосили про стихійне лихо. Трохи пізніше місцева влада офіційно повідомила, що люди можуть використовувати воду для вживання, але лише після кип'ятіння.

Не можна не звернути увагу на те, що інфікована людина помирає у 95% випадків.

 Симптоми інфікування смертельним мікробом

  • Нудота;

  • Блювота;

  • Біль у шиї;

  • Головний біль.

Як запевняють експерти, в США випадки зараження цією амебою трапляються не часто. Від 2009 до 2018 року зафіксували лише 34 випадки.

Нагадаємо, що Naegleria fowleri – це амеба, яка може паразитувати в організмі людини. Зазвичай вона живе у ґрунті, теплих озерах, річках та гарячих джерелах. Також може зустрічатись у нехлорованих басейнах.

"Потрапивши у головний мозок, мікроб харчується ним. Що згодом призводить до смерті людини. Амеба може потрапити в організм лише через ніс. Тож найчастіше люди інфікуються під час купання у прісних водоймах. Інфекція не передається від людини до людини. Також не можна інфікуватись, якщо ковтнути воду", - розповідають вчені.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вчені заявили, що коронавірус мутував та пояснили, до чого готуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?