У США вважають стримування агресії РФ пріоритетним завданням у Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

У США вважають стримування агресії РФ пріоритетним завданням у Європі

У США вважають стримування агресії РФ пріоритетним завданням у Європі

У вівторок, 26 січня, опублікований документ, в якому перераховані пріоритетні завдання оновленої військової стратегії Європейського командування збройних сил США (EUCOM), передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
У документі йдеться про шість пріоритетів на найближчі три-п'ять років. Відзначається, що за останні роки ситуація з безпекою в Європі значно змінилася. Загалом американське командування виділяє загрози з півночі, сходу і півдня. Головною причиною стурбованості на перших двох напрямках називається РФ у зв'язку з її наростаючою агресивною поведінкою у Східній Європі та мілітаризацією Арктики.
Як зазначає командування США, з півдня Європі загрожує терористичне угрупування ІДІЛ.
"Наше командування виконало видатну роботу, фокусуючи увагу в рівній мірі на реваншистській Росії, масовій міграції та терористах", - зазначив глава EUCOM генерал Філіп Брідлав.
Генерал вважає, що оновлена ​​стратегія спрямована на те, щоб Європа залишалася єдиною, вільною і мирною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?