У США запустили процедуру імпічменту Трампа через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У США запустили процедуру імпічменту Трампа через Україну

У США запустили процедуру імпічменту Трампа через Україну
Джерело:  online.ua

В США оголосили про початок формальної процедури, яка покликана визначити, чи є підстави для імпічменту президента Дональда Трампа. З даною гучною заявою виступила спікерка Палати представників Ненсі Пелосі, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Я даю вказівку шістьом комітетам розпочати проведення власних розслідувань. Президент має відповісти за свої дії. Ніхто не може стояти над законом", - сказала Пелосі.

Демократи, які контролюють нижню палату Конгресу, звинувачують Трампа у зловживанні службовим становищем. Мається на увазі телефонна розмова Трампа і Володимира Зеленського, під час якої президент США нібито міг тиснути на свого українського колегу. Він нібито просив його розслідувати діяльність колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера.

Демократи запевняють, що він умовляв Зеленського ініціювати розслідування, аби таким чином нашкодити рейтингу свого суперника. Трамп визнав, що дійсно говорив із Зеленським про Байдена, але відмовився характеризувати це як тиск. Варто зазначити, що до цього Трамп затримав виплату 400 мільйонів доларів військової допомоги Україні.

Нагадаємо, для імпічменту необхідно, щоб за це проголосувала проста більшість Палати представників, а потім - дві третини Сенату. Зараз більшість у Сенаті належить респубілканцям, що робить імпічмент малоймовірним.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Т рамп доручив 25 вересня оприлюднити стенограм у його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?