У США завелися свої сепаратисти: з'явилися гучні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У США завелися свої сепаратисти: з'явилися гучні подробиці

У США завелися свої сепаратисти: з'явилися гучні подробиці

У США місцеві сепаратисти, прихильники виходу Каліфорнії зі складу країни, подали петицію про проведення відповідного референдуму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Los Angeles Times.
Як заявив віце-президент і співзасновник кампанії Calexit (від поєднання англійських слів California - Каліфорнія і Exit - вихід) Маркус Руїс Еванс, його група планувала провести референдум пізніше, однак на терміни вплинула перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США.
Прихильники відділення штату від США сподіваються на проведення голосування за власною ініціативою вже в 2018 році.
Читайте також: Команда Трампа: названі всі неприємні для Путіна кандидати
Автори петиції назвали свій документ "Calexit: плебісцит 2019 року про незалежність Каліфорнії" і можуть почати збір підписів за свою ініціативу вже навесні.
Про згоду брати участь в референдумі і збирати підписи на волонтерських засадах вже заявили 13 тисяч осіб.
За словами Еванса, Calexit працює більше двох років і відстоює інтереси каліфорнійських платників податків, які платять в федеральну скарбницю більше, ніж штат отримує від уряду США.
Читайте також: Пу тін "кине" Трампа, і їх дружбі настане кінець - російський соціолог
Прихильники незалежності також вважають, що жителі Каліфорнії з культурної точки зору відрізняються від населення решти країни. Варто відзначити, що більшість жителів штату на президентських виборах 8 листопада голосували за противника Дональда Трампа - кандидата від Демократичної партії Хіларі Клінтон.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше новоспечений президент США назвав подію, яка стане "катастрофою для Америки" і поділився своїми планами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?