У США заявили про нову атомну бомбу
Категорія
Світ
Дата публікації

У США заявили про нову атомну бомбу

У США заявили про нову атомну бомбу
Джерело:  NNSA

До 2020 року в США підготують першу модернізовану версію атомної боєголовки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Національне управління ядерної безпеки США (NNSA).
"Зараз бомба містить старі компоненти, наявні в арсеналі США. Після модернізації вона зможе прослужити як мінімум ще 20 років", - зазначає голова NNSA Френк Клотц.
Робота над інженерною стадією розробки велася протягом чотирьох років. Першу B61-12 планується випустити до 2020 року, після чого почнуть налагоджувати повномасштабне виробництво.
Відзначимо, B61 є основною термоядерною зброєю стратегічних ядерних сил США. Вона являє собою модифікацію ядерного боєприпасу, розробленого в 1960-х роках. Передбачається, що B61-12 замінить атомні бомби 3, 4, 7 і 10-ї версій, які перебувають на озброєнні американських ВПС.
Нова бомба відрізнятиметься від попередниць, зокрема, відсутністю парашута і наявністю нової хвостової частини з інерційною системою наведення, яка збільшує точність застосування.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що в НАТО мають намір забезпечити наявність надійної і безпечної системи ядерного стримування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?