У США здивували словами щодо захисту України
Категорія
Політика
Дата публікації

У США здивували словами щодо захисту України

У США здивували словами щодо захисту України
Джерело:  daily.rbc.ua

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що Штати виконують Будапештський меморандум.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".
"Вважаю, що Сполучені Штати і Великобританія повністю дотримуються Будапештського меморандуму. Просто нагадаю, що підписанти Будапештського меморандуму підтвердили свою готовність поважати територіальну цілісність України і не застосовувати силу або погрози застосування сили. Меморандум закликає до проведення консультацій в разі виникнення будь-яких питань", - сказала дипломат.

Читайте також: Укра їна так випробувала ракети, що "Кузя" втратив винищувач: про Будапештський меморандум
У той же час Йованович заявила, що Росія не виконує цей меморандум.
"Якраз в березні 2014 року Великобританія, США і Україна зібралися в Парижі, але міністр Лавров (міністр закордонних справ Росії, - ред.) від Росії на ці консультації не приїхав. З огляду на це, ми вважаємо, що саме росіяни не дотримуються взятих на себе зобов'язань по Будапештському меморандуму", - підкреслила посол.
Нагадаємо, Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (Будапештський меморандум) - міждержавний документ, який гарантує дотримання положень Заключного Акта НБСЄ, Статуту ООН і Договору про нерозповсюдження ядерної зброї проти України як такої, що не володіє ядерною зброєю, держави-учасниці Договору. Підписано 5 грудня 1994 року лідерами України, США, Росії та Великобританії.
У мережі прокоментували заяву Йованович.



Aleksandr Mirgorodskiy: Аж цілих два роки пішло на розробку і формулювання відсутності реакції з меморандумом. Геніально!
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Йованович заявила, що питання вступу України до НАТО поки не стоїть на порядку денному, оскільки Києву ще потрібно посилено займатися реформуванням армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?