У США злякалися космічної зброї Росії та Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

У США злякалися космічної зброї Росії та Китаю

У США злякалися космічної зброї Росії та Китаю
Джерело:  online.ua

Протисупутникова зброя, яку розробляють зараз в Росії і Китаї, в найближчі кілька років здатна знищити всі супутники США на навколоземній орбіті.

Як повідомляє ONLINE.UA, про це пише Washington Free Beacon, посилаючись на доповідь розвідки для Пентагону.

Читайте також: США провалили запуск ракети з секретним військовим супутником: з'явилося відео

У документі говориться, що технології ліквідації окремих супутників Росія і Китай розроблять вже до 2020 року.

«Космічна зброя Росії включає в себе різноманітний набір можливостей для впливу на супутники у всіх орбітальних режимах», - цитується в доповіді директор Національної розвідки Ден Коутс.

Серед них - бортовий лазер для використання проти американських супутників.

За даними видання, за останній час в створення протисупутникової зброї Росія щорічно вкладала близько п'яти мільярдів доларів.

У протисупутникових комплекс входять: ПРО А-235 (ОКР Нудоль), лазери і системи радіоелектронної боротьби, які можуть порушити роботу супутникової електроніки, а також кіберзброя.
Фахівці J-2 стверджують, що для знищення цілей на низькій навколоземній орбіті придатні протиракети «земля-повітря» комплексів С-300, С-400 і створюваного С-500.

Крім того, РФ проводить випробування маневрових супутників-убивць, працює над розміщенням на реактивному літаку МіГ-31 протисупутникових ракет-перехоплювачів і створила імпульсна електромагнітне зброю, здатну зруйнувати електроніку супутників.

Як повідомляв ONLINE.UA, в ніч з 19 на 20 січня компанія United Launch Alliance (ULA) провела запуск ракети Atlas V з супутником GEO-4 на борту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?