У США зробили несподівану заяву про війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У США зробили несподівану заяву про війну на Донбасі

У США зробили несподівану заяву про війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Остаточно вирішити конфлікт на Донбасі повинні Росія і Україна. Європа не відмовляється брати участь у вирішенні складного питання, але до згоди насамперед повинні прийти Москва і Київ між собою. З такою несподіваною заявою виступив держсекретар США Майк Помпео під час візиту до Білорусі, передає ONLINE.UA з посиланням на Белта.

"Цей якраз те питання, в якому треба брати участь всій Європі, всьому світу для його вирішення. Але насамперед Росія і Україна повинні самі вирішити його. Все, що ми в Сполучених Штатах зможемо зробити, ми зробимо", - заявив Помпео, обговорюючи з президентом Білорусі Олександром Лукашенком і главою білоруського МЗС ситуацію в Україні.

Помпео підкреслив готовність США зробити все, що залежить від Вашингтона у вирішенні конфлікту на Донбасі. У Білорусі слова держсекретаря США підтримали. Офіційний Мінськ запевнив у готовності допомогти всім, чим може, щоб Україна і Росія домовилися.

"Ми маємо намір, готові і будемо робити все, щоб якомога швидше припинилася "криза" на Сході України. Білорусь може бути майданчиком для будь-яких зустрічей і переговорів. Але для цього повинна бути щира зацікавленість всіх залучених в цей конфлікт сторін", - зокрема заявив глава МЗС Білорусі Володимир Матвєєв.

Слід зазначити, що до візиту в Білорусь Помпео відвідав Україну. В ході переговорів з президентом України Володимиром Зеленським та главою МЗС України Вадимом Пристайко він запевнив, що США продовжать підтримувати нашу країну в боротьбі з російською агресією, в тому числі і санкціями против Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Помпео влаштував гучний скандал журналістці через питання про Україну. Головний дипломат Штатів накинувся на журналістку з нецензурною лайкою і запитав її, "чи дійсно вона думає, що американців хвилює Україна?".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?