У США зробили нову неприємну для Росії заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

У США зробили нову неприємну для Росії заяву

Держдеп США
У США зробили нову неприємну для Росії заяву

США не зніме санкції проти Росії до повного виконання Мінських угод і повернення окупованого Криму Україні.


Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, який бере участь у зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО в Брюсселі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву на сайті Державного департаменту.


Читайте також: У Трампа не стали прикидатися друзями Путіна: зроблена гучна заява


"Ми будемо продовжувати закликати Росію до виконання мінських зобов'язань. Санкції США залишаться, поки Москва не скасує дії, які спричинили наші санкції. Ми з тривогою відзначаємо ескалацію насильства уздовж лінії зіткнення і неодноразові напади на цивільну інфраструктуру підтримуваних Росією сепаратистських сил, що створює підвищений ризик гуманітарної катастрофи", - підкреслив Тіллерсон.


Також він закликав російську сторону вплинути на бойовиків, щоб ті дозволили спостерігачам СММ ОБСЄ повноцінно працювати, зупинили насильство.


"Росія повинна зрозуміти, немає ніяких підстав, щоб рухатися вперед з політичних аспектів Мінських угод поки не ми не побачимо незворотні поліпшення ситуації в області безпеки", - зазначив держсекретар США.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Рекс Тіллерсон закликав країни-члени НАТО виробити план дій у відповідь на "агресію Росії в Україні і в інших місцях".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?