У США зробили заяву з приводу ядерної зброї і України
Категорія
Світ
Дата публікації

У США зробили заяву з приводу ядерної зброї і України

У США зробили заяву з приводу ядерної зброї і України

Представник Державного департаменту США Джошуа Бейкер заявив, що Україна зробила правильний крок, віддавши свій ядерний арсенал за Будапештським меморандумом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
Бейкер вважає, що насправді ядерний арсенал не був гарантом територіальної цілісності.
"І Сполучені Штати не визнають Крим частиною Російської Федерації і не будуть визнавати! І тому ми наклали на Російську Федерацію економічні санкції, тому що вони є дуже ефективним інструментом", - зазначив представник Держдепу США.
Він також нагадав, що США неодноразово закликали Росію повернути Крим і припинити військово-політичну підтримку бойовиків на Донбасі.
"Ми не хочемо, щоб незаконне захоплення Криму і військові дії Російської Федерації на Донбасі негативно вплинули на глобальну і колективну безпеку, пов'язану саме з ядерними матеріалами, тому що це різні речі", - підкреслив Бейкер.
За його словами, зараз триває діалог щодо російської агресії в Україні, а на саміті з ядерної безпеки обговорюється тема зміцнення глобальної архітектури.
Нагадаємо, на зустрічі у Вашингтоні президенты США и України обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму та скоординували зусилля для повної імплементації Росією Мінських домовленостей. Обама і Порошенко також обговорили питання розвитку стратегічного партнерства між Україною і США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?