У столиці Ірану протестуючі напали на посольство Саудівської Аравії
Категорія
Світ
Дата публікації

У столиці Ірану протестуючі напали на посольство Саудівської Аравії

У столиці Ірану протестуючі напали на посольство Саудівської Аравії
Джерело:  Al Arabiya

У Тегерані протестувальники напали на посольство Саудівської Аравії, повідомляє Al Arabiya.
Люді вийшли на вулицю на знак протесту проти страти відомого шиїтського проповідника Німра аль-Німра, а також ще 46 осіб, звинувачених в Саудівській Аравії в тероризмі.
Натовп почав закидати будівлю посольства пляшками із запальною сумішшю, а потім увійшов у будівлю. Пізніше в соцмережах з'явилися фотографії з кабінетів посольства, де були розбиті і розкидані меблі.
Поліція витіснила протестуючих за ворота. У міністерстві закордонних справ Саудівської Аравії закликали поважати суверенітет посольства. Також там у відповідь на засудження Тегераном страти аль-Німра заявили, що Іран "остання країна в світі, яка може звинувачувати інших у підтримці тероризму".
Масова страта в Саудівській Аравії викликала протести в Ірані, Іраку, Бахрейні, Пакистані і засудження на Заході. Екс-прем'єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі заявив, що страта аль-Німра стане кінцем саудівської королівської династії, до розправи над королівською родиною закликають і демонстранти.
2 грудня в Саудівській Аравії стратили 47 людей за звинуваченням у тероризмі. Серед страчених виявився відомий шиїтський священнослужитель шейх Німр аль-Німр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?