У створенні Нацгвардії Путіна побачили потужний удар по Кадирову
Категорія
Світ
Дата публікації

У створенні Нацгвардії Путіна побачили потужний удар по Кадирову

У створенні Нацгвардії Путіна побачили потужний удар по Кадирову
Джерело:  Нова газета

Згідно з наказом президента Росії Володимира Путіна,  до складу Національної гвардії увійдуть всі силові структури Міністерства внутрішніх справ РФ, що позбавляє главу Чечні Рамзана Кадирова основних силових формувань.


Про це заявив колишній військовослужбовець частин оперативного призначення ВВ МВС РФ і оперативний співробітник МВС, і адвокат Петро Заїкін, в інтерв'ю для  Нової газети, повідомляє ONLINE.UA.


"Відповідний указ президента Росії, по суті, вивів з-під впливу глави Чеченської Республіки всі основні силові формування, найкраще підготовлені і озброєні в плані проведення бойових операцій: ОМОН, СОБР "ТЕРЕК", полк Управління позавідомчої охорони (колишній "нафтовий полк")", - сказав колишній військовий.


"Етнічні батальйони «Північ» і «Південь» пішли ще раніше, здається, в 2010-му році вони були передані до складу 46-ї окремої бригади оперативного призначення ВВ МВС РФ. Тепер і вони увійдуть в повному складі в гвардію", - додав Заїкін.


За його словами, через це у Міністерства внутрішніх справ Чеченської Республіки не залишилося силових структур, які були б близькі за своїми можливостями до армійського механізованому підрозділу, і, таким чином, з-під впливу Кадирова вивели всі найкращі, елітні силові підрозділи.


"А це структури, які постійно займаються бойовою підготовкою, у яких є важке стрілецьке озброєння і бронетехніка - БТР, броньовані спецмашини, які є далеко не у кожного військового підрозділу МО. Таким чином, відбулося усічення і демілітаризація чеченського силового фактора, лояльного голові Чечні", - пояснив адвокат в інтерв'ю.


"Я думаю, Рамзан Ахматович все прекрасно розуміє, але у нього немає іншого виходу, як демонструвати повну лояльність Путіну. Він же "вірний піхотинець"...", - додав Петро Заїкін.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA. після призначення Путіним Кадирова на пост виконуючого обов'язки глави Чечні 25 березня,  Кадиров розповів, що був би радий працювати на такого президента, як Путін, навіть в ролі сторожа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?