У світі б'ють на сполох через несподівану загрозу від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У світі б'ють на сполох через несподівану загрозу від коронавірусу

У світі б'ють на сполох через несподівану загрозу від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Експерти дитячого підрозділу ООН прогнозують високу ймовірність виникнення у світі "втраченого покоління". ЮНІСЕФ вважає, це пов'язано із тривалим впливом пандемії на добробут, харчування та освіту сьогоденних дітей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву організації.

За оприлюдненим звітом, перш за все вірус впливає на дитяче покоління посередньо.

Виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Форе звернула увагу на легкий перебіг хвороби у дітей, найбільшою загрозою для них стали рівень бідності та відсутність нормального процесу освіти.

"Майбутнє цілого покоління під загрозою", - підсумувала вона.

Звіт ЮНІСЕФ вказує на рівень поширеності інфекції серед дітей у світі - 1 з 9 випадків у 87 країнах світу станом на 3 листопада. На тлі такої статистики експерти вказали на переваги відкриття шкіл із дотриманням правил безпеки, а от закриття їх водночас має більше негативних наслідків, чим корисних.

У листопаді зареєстровано вплив пандемії на 572 мільйони школярів по всьому світові, що майже дорівнює третині загального показника.

Вже до кінця року статистика може продемонстрували 6-7 мільйонів дітей віком до 5 років з ознаками виснаження чи навіть гострого недоїдання, це на 14% більше у порівнянні зі "звичайними" показниками.

Станом на 19 листопада кількість загальних випадків COVID-19 перевалила вже 56 мільйонів у світі.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з коронавірусом в Україні, як і в усьому світі, стрімко погіршується. Але МОЗ закликає українців не панікувати, а діяти виважено. У відомстві нагадали громадянам країни, що ліків проти коронавірусу не існує, тому важливо розуміти, як можна боротися з інфекцією до появи дієвих лікарських препаратів. Виявляється, важливу роль в цьому відіграє раціон харчування людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?