У світі виявили новий шокуючий антирекорд пандемії коронавірусу - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У світі виявили новий шокуючий антирекорд пандемії коронавірусу - що сталося

У світі виявили новий шокуючий антирекорд пандемії коронавірусу - що сталося
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 поширюється світом, не втрачаючи обертів. Станом на 22 червня на планеті зареєстрували новий антирекорд випадків за добу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За оприлюдненою статистикою, за попередню добу діагноз COVID-19 підтвердили 183 020 разів. Найбільша частка з них — на американських континентах, близько 1160 тисяч.

Попередній антирекорд виявили не так вже й давно - 18 червня. Тоді по всьому світові підтвердили нову 181 тисячу випадків. До того тривалий час рекордний показник утримувався на показнику 150 тисяч.

Експерти ВООЗ додали, загалом у світі інфікувалися COVID-19 8,7 мільйона людей. Університет Джона Гопкінса у своїй статистиці вказав уже на 8,9 мільйона випадків.

Традиційно "лідером" за часткою захворювань залишаються Сполучені Штати. Там зареєстрували вже 2,3 мільйона інфікованих. Далі у цьому антирейтингу йде Бразилія з 1,083 мільйона хворих, Росія з 583 тисячами, Індія з 425 тисячами та Велика Британія з 305 тисячами.

Перші згадки про невідомий коронавірус з'явилися у грудні та січні, ці відомості йшли з китайського міста Ухань. Саме його вважають джерелом пандемії.

Пізніше стало відомо, що COVID-19 вже "мандрував" Європою до Нового року-2020. Безпосередньо у Франції лікарі знайшли інфекцію, протестувавши грудневі зразки хворих на пневмонію та грип.

Станом на ранок 22 червня в Україні підтвердили 37 241 випадок COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти з’ясували, що люди, які багато споживали в їжу шпинату, броколі та інших зелених овочів, а також яєць, голландського сиру й чорниці, багатих на вітамін К, набагато легше переносять коронавірус та не вмирають від наслідків інфекції. До такого висновку дійшли нідерландські медики з лікарні міста Неймеген, які вважають своє відкриття справжнім проривом в лікуванні коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?