У світі зафіксували найпотужнішу кібератаку
Категорія
Технології
Дата публікації

У світі зафіксували найпотужнішу кібератаку

У світі зафіксували найпотужнішу кібератаку
Джерело:  Wired

На сервіс для спільної розробки та хостингу GitHub провели найпотужнішу кібератаку з усіх, що були зафіксовані раніше.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Wired.

Читайте також: США запідозрили Росію в хакерських атаках на сервера Олімпіади-2018

Відзначається, що відразу тисяча систем за допомогою десятків тисяч унікальних кінцевих точок провели DDoS-атаку з трафіком обсягом в 1,35 Тбіт/сек. Сервіс GitHub залишався офлайн близько п'яти хвилин, і ще приблизно стільки ж працював з перебоями. Відбити атаку вдалося за допомогою сервісу протидії DDoS, Akamai Prolexic.

Віце-президент веб-безпеки в Akamai зізнався, що можливості сервісу моделювалися для протидії атаці, в п'ять разів більшій за найсильнішу зафіксовану. Компанія була впевнена, що зможе відбити атаку в 1,3 Тбіт/с, але ніколи не стикалася з такими раніше.

Хакери використовували метод amplification attack, який заснований на використанні технології кешування баз даних з метою багаторазового збільшення трафіку. Завантаживши велику кількість даних на сервер memcached, зловмисник підробив запит GET, підставивши в нього IP жертви на місце адреси відправника.

Вважається, що таким чином хакери хотіли продемонструвати свої можливості.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в Україні розглядається питання створення кібервійськ в складі Збройних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?