У світі зростає попит на відеозйомки в Києві – відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

У світі зростає попит на відеозйомки в Києві – відома причина

У світі зростає попит на відеозйомки в Києві – відома причина

За два останні роки попит на кінозйомки на вулицях Києва зріс удвічі. Про це свідчать опубліковані нещодавно дані Київської міськдержадміністрації, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМДА.

Інформація столичної мерії показує суттєве зростання заявок на проведення зйомок у Києві. Зокрема, за 9 місяців цього року столиця отримала 730 заявок на локації, тоді як у 2010 році було лише 187 звернень.

Суттєве зростання заявок на проведення кінозйомок у Києві почалося кілька років тому. У 2016 у КМДА було подано 510 заявок, у 2018 – 1002 заявки. Очікується, що за підсумками 2019 року кількість зйомок на вулицях столиці перевищить минулорічний показник.

«Для Києва відеоіндустрія стає перспективною галуззю ділового туризму. Тільки за два роки кількість заявок на відеозйомку збільшилася вдвічі, а за десять років – у вісім із половиною разів. Дуже приємно, що на місто звертають увагу такі компанії як Apple, Google та Lexus, які знімали тут рекламні ролики своєї продукції. Також збільшився інтерес з боку іноземних кліпмейкерів, які все частіше знімають у Києві відео для всесвітньо відомих зірок», – заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Незважачи на те, що в Україні поки немає податкових пільг для іноземних та вітчизняних кіно виробників, низька собівартість зйомок покриває цей недолік. Київ подобається іноземним продюсерам тим, що в українській столиці видатки на кінознімальний процес набагато нижчі, ніж в США чи навіть в Центральній Європі. Маючи бюджет кінопроекту лише 1 млн доларів, в Україні можна зняти повнометражний фільм, тоді як в Лос-Анджелесі цих грошей вистачить хіба що на зйомки та постпродакшн музичного відео.

Нагадаємо, що сьогодні в інтернеті з’явився новий трейлер українського екшену «Захар Беркут».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?