У СЗР пояснили, що Путін готує для Донбасу і до чого готуватися українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

У СЗР пояснили, що Путін готує для Донбасу і до чого готуватися українцям

У СЗР пояснили, що Путін готує для Донбасу і до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

Заява президента Росії Володимира Путін про збільшення допомоги Донбасу є нічим іншим як публічним відмовою Кремля від мирного плану України. А це означає, що незабаром може початися ескалація конфлікту, так як зазвичай "допомога" Путіна дістається не українцям в ОРДЛО, а бойовикам і російським збройним формуванням, які вже сьомий рік ведуть війну проти України. Ці припущення військових експертів підтвердили в Службі зовнішньої розвідки України. На даному етапі війни, за даними СЗР, Росія розгорнула навколо України військове угрупування, в яке входять дві нові армії і армійський корпус: 20-а армія - вже практично сформована, включаючи дві дивізії загальною чисельністю близько 24 тисяч осіб; 8-а армія - близько 45 тисяч осіб з урахуванням 1-го і 2-го армійських корпусів на тимчасово окупованих територіях Донбасу; 22-й армійський корпус - об'єднання в складі берегових військ ВМФ РФ, налічує 9 тисяч військовослужбовців. Крім того, Путін намагається розхитати зсередини українське суспільство протестними настроями, а також створенням релігійних конфліктів. Про те, що Путін готує для Донбасу і до чого готуватися українцям повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СЗР.

"Ми фіксуємо спроби російських спецслужб проводити спеціальні операції для внесення розбрату в українське суспільство і підриву основ української державності. Ставка робиться на системну дискредитацію української національної ідеї та західного цивілізаційного вибору, демонстрацію« штучності української ідентичності та держави »(останнім часом цей дискурс нам нав'язують як ззовні, так і зсередини). Москва активно маніпулює фактором тимчасово окупованих територій, намагаючись протиставити народ України і «київську владу», нібито змінила передвиборчі обіцянки щодо довгоочікуваного світу в Донбасі. Політична мета РФ - дестабілізувати суспільно-політичне життя до такого рівня, щоб Кремль був в стані поставити питання необхідності «гуманітарної допомоги» і перекрити кисень України «братніми» обіймами. Фактично, мова йде про спроби розпалювання на території нашої держави «війни всіх проти всіх» і проведення на цьому тлі політично диверсії ційної та / або силової операції зі зміни керівництва держави в середньостроковій перспективі ", - попередили в СЗР.

У СЗР заявляють про погрози створення парамілітарних формувань в рамках релігійних громад з наділенням їх правоохоронними функціями, а також відзначають активізацію діяльності проросійських «козацьких» організацій, які намагаються на місцевому рівні дублювати функції поліції з охорони громадського порядку.

"Активно використовуються мовні і релігійні питання, проблематика зовнішнього управління Україною, зокрема за рахунок залежності від МВФ та інших західних установ і урядів ... інспіруються і інформаційно роздуваються провокації з нападами нібито "націоналістів" на представників" опозиційних "проросійських сил", - йдеться в повідомленні.

Ще однією з форм тиску на українське суспільство в СЗР також називають конфесійну ситуацію і діяльність Російської православної церкви в Україні - в українській розвідці церкву називають окремим спецпроектом Кремля.

"Російські спецслужби, маючи важелі тиску на релігійну сферу, використовують РПЦ одночасно і як« жорстку »(інспірація протестних акцій, які можуть легко перерости в показові сутички з правоохоронцями або провокаторами), і як« м'яку »силу (вплив на уми віруючих) . на цьому напрямку Росія використовує всі наявні технології для протидії процесу становлення Православної Церкви України, маніпулюючи почуттями українських віруючих і намагаючись всіляко зберегти свій вплив на них ", - пояснили в СЗР.

Особливу увагу українська розвідка також приділяє протидії загрозам в кіберпросторі. Хакерські втручання в роботу об'єктів критичної інфраструктури України, інспіровані РФ, - такий же інструмент гібридної війни проти нашої держави, як і збройна агресія, підкреслюють в СЗР.

"Росія планує продовжувати розхитувати Україну для досягнення своєї мети - повернення нашої держави в «зону російського впливу», використовуючи для цього різні важелі. Ключове в цій стратегії - проведення виборів в ОРДЛО. РФ наполягає на проведенні виборів на тимчасово окупованих територіях Сходу України без передумов , а саме - без відновлення контролю з української сторони за відповідною ділянкою російсько-українського кордону і виведення всіх збройних підрозділів, підконтрольних Москві. Такий підхід емісари Кремля зараз намагаються продавити на всіх переговорних майданчиках. Інші варіанти не відповідають інтересам Росії, полягають в забезпеченні в постконфліктний період тотального політичного контролю над Луганській і Донецькій областями ", - пояснили в СЗР, що путін готує для Донбасу і українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що військовий експерт оцінив заяву Путіна про допомогу Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?