У Таїланді пройшла коронація правителя країни
Категорія
Світ
Дата публікації

У Таїланді пройшла коронація правителя країни

У Таїланді пройшла коронація правителя країни
Джерело:  online.ua

У Бангкоку сьогодні офіційно почалась церемонія вступу на престол нового короля. 66-річний Маха Вачіралонгкорн успадкував корону після смерті свого батька у 2016 році, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Під час офіційної церемонії новий монарх одягнув на себе королівські регалії, які раніше належали його батьку: корону вагою близько 7,3 кг та золоту пластину з повним офіційним титулом. Процедура вступу на престол триватиме три дні. Після її завершення Маха Вачіралонгкорн отримає титул короля Маха X.

Померлий у 2016 році король Маха IX (Пуміпон Адульядет) очолював Таїланд з 1946 року – найдовше з усіх своїх сучасників-монархів, включаючи королеву Великої Британії Єлизавету II.

За два дні до початку церемонії коронації новий глава Таїланду вирішив одружитися з начальницею власної служби охорони Сутхідою Вачіралонгкорн. За інформацією місцевих ЗМІ, майбутній король познайомився з нею ще тоді, коли вона працювала стюардесою в тайській авіакомпанії Thai Airways. Це вже четвертий шлюб для Маха Вачіралонгкорн. Вперше він одружився ще у 1977 році.

Нагадаємо, що днями на престол вступив монарх ще однією азіатської країни – Японії. Як вже повідомляв наш сайт, вчора новий імператор Нарухіто вперше звернувся до свого народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?