У тебе немає майбутнього - відома політикиня безстрашно поставила Лукашенка на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

У тебе немає майбутнього - відома політикиня безстрашно поставила Лукашенка на місце

У тебе немає майбутнього - відома політикиня безстрашно поставила Лукашенка на місце
Джерело:  online.ua

11 серпня президент Литви Гітанас Науседа шокував міжнародну спільноту новою заявою — він почав стверджувати, що відеозапис головної суперниці президента Білорусі Олександра Лукашенка, Світлани Тихановської, був записаний під тиском. На переконання політика, "жодна людина при здоровому глузді не повірить, що відео Тихановська записала добровільно". Науседа підкреслив, що це лише ще один доказ того, які методи використовує офіційний Мінськ, щоб зламати людину і дух народу. 13 серпня до звинувачень президента Литви також приєдналася його попередниця Даля Грибаускайте - вона виступила з різкою заявою щодо останніх подій у Білорусі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter політикині.

"Лукашенку, диктаторе з закривавленими руками - йди зараз. Ти визначив свою долю - у тебе немає майбутнього на білоруській землі", - написала Грибаускайте.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно чинний президент Литви представив план врегулювання для Білорусі з трьох пунктів: припинити застосування сили проти громадян, звільнити кілька затриманих та почати діалог зі своїм громадянським суспільством, створивши Національну раду у складі представників уряду та громадянського суспільства. Окрім того, раніше також МЗС країни офіційно попередило, що уряд Литви розглядає можливість прийняти громадян Білорусі, які постраждали під час масових акцій протесту проти результатів виборів президента. Також Литва підтримує санкції Євросоюзу проти Білорусі через політичні репресії.

Що важливо розуміти, після четвертої доби протестів білорусів проти попередніх результатів виборів МВС країни заявило про ще 700 затриманих. Згідно з останніми даними, загальна кількість затриманих наблизилася до 7 тисяч осіб. Серед них і щонайменш троє громадян України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 13 серпня офіційно стало відомо, що посольство України у Білорусі спрямувало до команди чинного президента Олександра Лукашенка дві ноти з приводу затриманих на протестах українців та вимагає зустрічі з ними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?