У ТКГ розкрили умови для зміни закону про статус ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ розкрили умови для зміни закону про статус ОРДЛО

У ТКГ розкрили умови для зміни закону про статус ОРДЛО
Джерело:  rbc.ua

Сьогоденні умови у врегулюванні війни на Донбасі не передбачають внесення змін у закон про статус ОРДЛО, стверджують в українській делегації у Тристоронній контактній групі. Представник у поілтичній підгрупі Андрій Костін стверджує, такий крок можливий лише у разі прогресу в переговорах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами голови парламентського комітету з правової політики, наразі зміни навітьне плануються.

"І які-небудь суттєві зміни до цього закону не можуть бути внесені до тих пір, поки ми будемо вважати це неможливим і поки не буде прогресу в переговорному процесі ТКГ", - пояснив Костін.

Він звернув увагу на узгодження так званої "формули Штайнмаєра" під час саміту "нормандської четвірки", який відбувся минулого грудня у Парижі. Утім, виявилося неможливим доповнити цим механізмом закон про особливий статус ОРДЛО без інших технічних змін.

Посадовець також нагадав про чинний на Донбасі режим припинення вогню. Він назвав його надзвичайним досягненням, однак продовження йому у вигляді обміну полоненими не відбувається досі.

"Якщо буде рух з боку російської делегації в рішенні, в тому числі і цих питань, тоді мова може йти і про якісь зміни до закону про особливий порядок місцевого самоврядування", - резюмував Костін.

Як повідомляв ONLINE.UA, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов кілька днів тому анонсував затвердження так званого плану Б по Донбасу, як це обіцяв майже рік тому український лідер Володимир Зеленський.

Він вказав, що новий план буде введений в дію після 9 грудня 2020 року, так як закінчиться термін нормандських домовленостей між президентом України та Росії Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?