У Трампа накинулися із гучними звинуваченнями на команду Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

У Трампа накинулися із гучними звинуваченнями на команду Зеленського

У Трампа накинулися із гучними звинуваченнями на команду Зеленського

Міжнародну спільноту сколихнув новий резонансний скандал - так, в адміністрації очільника Білого дому Дональда Трампа публічно заявили, що посилання в українському законопроєкті про локалізацію на нібито схожі американські закони є неправдою. Це зазначається у листі з адміністрації американського лідера адресованому низці українських посадовців. Як відомо, так званий законопроєкт "про локалізацію" - проєкт №3739, який змінює правила держзакупівель у галузі машинобудування. Варто звернути увагу на те, що в пояснювальній записці автори проєкту посилаються на два чинних американських закони, які нібито мають схожі до українського проєкту норми та зобов’язують американські держкомпанії купувати американські товари. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду"

У листі представник глави Білогодому наголошує, що американські Buy American Act (ухвалений у 1933 році) та American Recovery and Reinvestment Act (2009) дійсно створюють переваги для товарів, вироблених у США, або у будь-якій державі Світової організації торгівлі (СОТ), тому що за умовами СОТ США також мають надавати іноземним товарам або компаніям на держзакупівлі у своїй державі. Окрім того, що важливо розуміти, це стосується українських компаній та товарів.

"США гарантують українським компаніям, українським товарам та послугам рівний до американських доступ до державних закупівель у тих сферах, які підпадають під угоду СОТ щодо держзакупівель", - зазначається у листі.

За словами представників команди Трампа, законопроєкт про локалізацію порушує зобов’язання України не лише в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, а й СОТ.

"Ми розуміємо потребу долати економічні наслідки пандемії. Але робити це необхідно, не забуваючи про принципи лібералізації ринку, які принесли процвітання та прогрес обом нашим країнам", - підкреслюють американські чиновники.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно команда віцепрем’єрки з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної озвучила важливе попередження українській владі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?