У Трампа не дозволили американській компанії бурити свердловини в Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

У Трампа не дозволили американській компанії бурити свердловини в Чорному морі

У Трампа не дозволили американській компанії бурити свердловини в Чорному морі
Джерело:  The New York Times

Адміністрація президента США Дональда Трампа не дозволила колишній компанії держсекретаря Рекса Тіллерсона Exxon Mobil здійснювати буріння нафтових свердловин в Чорному морі разом з російською держкомпанією «Роснефть» в обхід санкцій, введених проти РФ за агресію в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

"На основі консультацій з президентом Дональдом Трампом Департамент казначейства (Міністерство фінансів) не зніматиме заборону для компаній зі США, включаючи Exxon, що дозволило б здійснювати буріння, заборонене діючими санкціями, пов'язаними з Росією", - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Читайте також: Bloomberg розповів про давній зв'язок Путіна і важливої людини Трампа

Видання зазначає, що нафтова компанія Exxon Mobil, яку до 2017 року очолював Тіллерсон, в 2015 році звернулася до Адміністрації президента США з проханням скасувати заборону на співпрацю з компанією «Роснефть», стверджуючи, що може втратити свої права на розвідку родовищ та видобуток корисних копалин в Чорному морі, якщо до кінця 2017 року почне буріння, що передбачено контрактом з компанією «Роснефть».

Адміністрація екс-президента Барака Обами не відповіла на це звернення, але компанія Exxon Mobil сподівалася, що адміністрація Трампа буде більш прихильна до неї.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 квітня державний секретар США Рекс Тіллерсон в Москві зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним і міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Він заявив, що відносини США і Росії не можуть бути поліпшені, якщо Кремль не буде виконувати Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?