У Трампа відважили новий дипломатичний стусан Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Трампа відважили новий дипломатичний стусан Путіну

У Трампа відважили новий дипломатичний стусан Путіну

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що Росія відповідальна за ескалацію конфлікту на Донбасі, закликавши РФ до поваги Мінських угод.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: Порошенко показа в віце-президенту США потужний слід війни з Росією: з'явилися фото
Після зустрічі з президентом Євросоюзу Дональдом Туском у Брюсселі Пенс заявив, що стосовно України США будуть продовжувати вважати Росію "відповідальною" і вимагати, щоб вона поважала Мінські домовленості, "починаючи з деескалації насильства на сході України".
"Ми закликаємо обидві сторони дотримуватися домовленостей про припинення вогню, яке повинно початися сьогодні, і в інтересах миру і невинних людських життів ми сподіваємося і молимося, що це припинення вогню буде дотримано. Ми будемо шукати нові шляхи для нової спільної підоснови з Росією, які, як вірить президент Трамп, можуть бути знайдені", - зазначив Пенс.
Також віце-президент американської держави додав, що у США є що протиставити російській агресії на міжнародному рівні.
"Ми повинні надійно стояти на захисті суверенітету і територіальної цілісності держав в Європі. При спробах Росії перемалювати міжнародні кордони силою, ми будемо підтримувати Польщу і країни Балтії, посилюючи нашу присутність за допомогою НАТО", - заявив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко заявив про підступні плани Путіна на Донбасі. За його словами, Путін хоче створити гуманітарну катастрофу в регіоні, як було в сирійському Алеппо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?