У Трампа відверто розповіли, що думають про анексію Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Трампа відверто розповіли, що думають про анексію Криму

У Трампа відверто розповіли, що думають про анексію Криму
Джерело:  interfax.com.ua

У США не визнають "приєднання" українського Криму до Росії і звинувачують Кремль у порушенні прав кримчан.


Про це заявив в.о. офіційного представника держдепартаменту США Марк Тонер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


Читайте також: Трамп обрушився на Обаму і дав Путіну привід засмутитися


"США не визнають за Росією "референдуму" 16 березня 2014 року, ні спроби анексії Криму та триваюче порушення міжнародного права, - заявив Тонер. - У Росії організували нелегітимний референдум, на якому жителі Криму були змушені голосувати, а озброєні до зубів іноземні війська окупували їх землі".


"За останні три роки російська окупаційна "влада" в Криму залучена в кампанії з придушення інакомислення. Спостерігачі з прав людини зафіксували насильницькі зникнення, позасудові страти, тортури і каральні психіатричні госпіталізації", - продовжив представник держдепартаменту.


"Кримські татари, етнічні українці, проукраїнські активісти і незалежні журналісти піддаються судовому переслідуванню з політичних мотивів і репресій", - додав він.


"Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі до тих пір, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - підкреслив Тоннер і закликав РФ "припинити спроби придушити свободу вираження думок, мирних зібрань, громадських організацій та релігії".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Марк Тонер заявив, що санкції США проти Росії будуть діяти, поки Кремль не припинить окупацію всіх територій України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?